Čampara o spekulacijama da ide u NiP: Ne napuštam SDA, imam još nedovršenog posla

Radiosarajevo.ba
Čampara o spekulacijama da ide u NiP: Ne napuštam SDA, imam još nedovršenog posla
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Aljoša Čampara

Tokom sinoćnjeg gostovanja u emisiji "Odgovorite ljudima", gdje se vodila veoma zanimljiva i na momente žučna debata o aferi "Respiratori", zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo primijetila je u jednom trenutku kako predsjednik stranke "Narod i pravda" Elmedin Konaković i član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara "zajedno nastupaju". 

"Vi (Čampara), vjerovatno prelazite u Narod i pravdu. A onda će NiP u SDA?", upitala je Prašović-Gadžo u emisiji Federalne televizije (FTV). 

Izgleda da je Prašović-Gadžo samo naglas izgovorila o čemu se spekulira o političkim krugovima, pa su se pitanja iz emisije prenijela i na društvene mreže. 

Tako je Zoran Blagojević, bivši direktor SDP-a i savjetnik federalnog premijera Fadila Novalića za medije, na Twitteru objavio: 

"Večeras na FTVBiH 2 člana NIP i 2 SBB", naveo je Blagojević, inače odnedavno član SDA. 

Reuf Bajrović, kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse i osnivač GS-a, naslonio se na ovu opasku i dodao kako će ono što je napisao Blagojević "shvatiti samo pravi znalci političkih gibanja". 

"Sprema se oluja?", upitao je Bajrović. 

Dileme da li Aljoša Čampara napušta SDA razriješio je sam federalni ministar unutrašnjih poslova u tehničkkom mandatu i dopredsjedavajući Doma naroda FBiH. 

Čampara je na Facebooku kasno sinoć odlučno odbacio tvrdnje Blagojevića. 

"Zoranu Blagojeviću koji je odnedavni novopečeni član SDA i savjetnik premijera za medije bi bilo bolje da nadograđuje svoje znanje u ovoj oblasti, jer je već svojim neznanjem uništio SDP, a sada je na jako dobrom putu da svojim savjetima uništi i premijera Vlade FBiH, a i Vladu Kantona Sarajevo, koju "savjetuje" u rijetkim trenucima kada je trijezan", naveo je Čampara, te zaključio:   

"Ne bi bilo loše ni da za početak promjeni profilnu sliku uslikanu ispred banera SDP-a, ne zbog toga gdje sada radi, već zbog negodovanja funkcionera i članova SDP-a koji ne vole da ih ova slika sjeća na mračni period ove stranke kada je on tu kao savjetovao nešto. I na kraju moram ga razočarati i reći da ne mislim napuštati SDA jer imam još jako puno nedovršenog posla tu. U njegovom maniru je sigurno stvari ostavljat polovične i nedorečene, no u mom nije". 

Očito na ovome neće stati, a gledamo li na vrhuncu brojnih afera i nove obračune unutar SDA – bit će jasnije već danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije