Do 8. maja FUCZ mora dostaviti sve detalje svih nabavki

Radiosarajevo.ba
Do 8. maja FUCZ mora dostaviti sve detalje svih nabavki
Foto: Fena / Aljoša Čampara

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, koja je održana u Sarajevu, na prijedlog Aljoše Čampare zadužila Federalnu upravu civilne zaštite, federalne uprave i federalne upravne organizacije, te sva federalna ministarstva i druge federalne institucije da joj, najkasnije do 8. maja 2020. godine, dostave detaljne informacije, s popratnom dokumentacijom, o svim nabavkama provedenim od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19 na području Federacije BiH, kao i kriterijima na osnovu kojih su izabrani dobavljači.

Ova federalna uprava je obavezana i da kontinuirano, sve dok je na snazi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19 na području Federacije BiH, dostavlja Vladi Federacije BiH detaljne informacije o svim pojedinačnim nabavkama koje provodi.

Federalna vlada pozvala je i niže nivoe vlasti da, na isti način, predoče informacije o svim nabavkama, provedenim za vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19.

Vlada FBiH traži od oba doma Parlamenta FBiH zakazivanje sjednica, na kojima će razmotriti sveobuhvatnu informaciju o aktivnostima Vlade Federacije BiH poduzetim za vrijeme od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), uključujući i informaciju o provedenim javnim nabavkama, s prijedlogom mjera, koju će Vlada naknadno dostaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije