Solak odgovorio ministru Čampari na njegov prijedlog o ukidanju policijskog sata

A. S.
Solak odgovorio ministru Čampari na njegov prijedlog o ukidanju policijskog sata
Arhiv / Fahrudin Solak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom štabu civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana („policijski sat“) na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Aljoša Čampara predložio ukidanje policijskog sata

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom štabu civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana („ policijski sat ") na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Ministar Čampara je predložio da ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 4. maja 2020.

Ministar Čampara je predložio da ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 4. maja 2020. godine navodeći da, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, cijeni kako su stečeni uslovi za potpuno ukidanje ove mjere.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je Fahrudina Solaka, načelnika Federalnog štaba civilne zaštite i direktora Federalne uprave civilne zaštite, da nam da reakciju.  

"Mi ćemo razmotriti svaki konstruktivan prijedlog, pa tako i ovaj ministra Čampare. Međutim, odluke ćemo donositi nakon svih analiza. I sam ministar je kazao da se nije upuštao u analizu epidemiološke situacije, tako da mi ne možemo bez dodatnih analiza donositi odluke. Federalni stab CZ će i ubuduće donositi razumne odluke, koje će, prije svega, zaštititi živote naših građana, a ne one odluke koje su popularne na društvenim mrežama", kazao je Solak za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije