Pogledajte kako su Marića "potopili" Konaković, Žuljević i - Čampara

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako su Marića "potopili" Konaković, Žuljević i - Čampara
Foto: Screenshot / Zvonko Marić

Sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH, na kojoj je jučer usvajan rebalans budžeta i Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, obilježila je, u najmanju ruku interesantna, rasprava između Zvonka Marića (SBB) s jedne, i Elmedina Konakovića (NiP), Aljoše Čampare (SDA) i Anera Žuljevića (SDP) s druge strane.

Marić je kritkovao i rebalans budžeta i "korona zakona", pokušavajući reći da u njegovoj izradi nisu učestvovali eksperti iz SBB-a, iako u Vladi FBiH sjede i ministri iz ove stranke, koji su jednoglasno podržali zakone.

"Izražavam javno distancu vezanu za mjere koje se vide kroz rebalans i korona zakon", rekao je Marić, koji je zatražio i da se raspravlja i o drugim javnim nabavkama "uključujući ventilatore koji se švercuju, dakle respiratore i druge javne nabavke".

Rekao je i da mu je žao "što nas je SDA dovela u istu ravan kao ostale delegate kada je riječ o kreiranju rebalansa". 

Potom su mu odbrusili Konaković, Čampara i Žuljević, a kako su ga "potopili" pogledajte u videu.

Ministar Čampara odbrusio Mariću: Nismo mi pali s Marsa

Raspravu o rebalansu budžeta za 2020. godinu obilježila je i žestoka rasprava Zvonka Marića (SBB) i Elmedina Konakovića (NiP), te trougao Marić - Čampara - Žuljević o učešću SBB ministara u izradi rebalansa.

Konaković mu je poručio da ne brine, da će javnosti biti pokazano šta govori sada, a kako će glasati.

"Ovo što radite kao koalicioni partneri možda je najbolji dokaz šta se dešava jer brod tone i naravno neki prvi pokušavaju napustiti brod", odgovorio je, između ostalog, Konaković.

"Mislim, gospodine Marić,u da nismo ovdje pali s Marsa. Ja ne znam stvarno odakle vam pravo da kažete tako nešto ovdje...Da je to neko od opozicije rekao, ja bih to razumio. Nemojte to raditi, nismo mi retardirani ovdje, ovo vrijeđa inteligenciju", istakao je Čampara.

Žuljević je Mariću poručio da je najgora varijanta ona u kojoj se našao.

"To je ono što su stari ljudi rekli "nije majka karala sina što se kocka nego što se vadi", pa ste se zapetljali, pa ste počeli praviti od ministara SBB-a debile. Nemojte braniti vaše ministre jer ste ih potopili pa i sami sebe ste tri metra pod zemlju", dio je replike Žuljevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije