Čampara o teškim optužbama Čegara: Neka svako radi svoj posao

7
A. Ka.
Čampara o teškim optužbama Čegara: Neka svako radi svoj posao
Foto: Radiosarajevo / Arhiv / Aljoša Čampara i Zoran Čegar

"Odatle je sve krenulo. Montirao mi je snimak na parkingu. I lažno me optužio da sam ja prebio 'bespomoćnog radnika', a zapravo je to bio diler koji je nas napao. Sve je povod famozni konkurs kod nas u FUP-u. Dobivam ozbiljne prijetnje po život ima par nedjelja, niko ništa ne poduzima."

Ovim riječima danas je načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar optužio Aljoša Čamparu, ministra unutrašnjih poslova FBiH.

Čegaru je sinoć pucano na kuću, a on "uz punu odgovornost i svjesnost težine onog što iznosi" i dalje tvrdi da se sve ovo dešava nakon izjava u kojima je teško optužio ministra Čamparu "da radi sa narko kartelima".

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Neka svako radi svoj posao

Teške riječe došle su ponovo nakon što je, kako tvrdi Čegar, sinoć poslije 22 sata vatrenim oružjem pucano na njegovu porodičnu kuću smještenu u ulici Put mladih muslimana na Grbavici, iznad Željinog stadiona.

Kontaktirali smo Čamparu koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao da "nema potrebe komentirati gluposti".

"Neka svako radi svoj posao. Kao prvo, da on nešto zna i da poznaje propise, morao bi znati da i formalno-pravno, vezano za taj konkurs, ministar nije nadležan. Ali, on to ne zna, nažalost. A, trebao bi znati kao policajac i kao glavni inspektor.

Očito da zna neke druge stvari, a ne zna to", kaže Čampara i dodaje:

Vrlo lako dokazivo

"Postoje institucije, nadležne policije, tužilaštvo, bolje da se oni bave sa svim tim slučajevima. Vrlo je lako to sve dokazati, vrlo lako provjerljivo i dokazivo", zaključio je Čampara.

Podsjetimo, Čegar je, između ostalog, rekao da je i ranije primao prijetnje i putem interneta i društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije