Bećirović o Vučićevoj izjavi: Drskost i licemjernost Miloševićevog ministra

8
Radiosarajevo.ba
Bećirović o Vučićevoj izjavi: Drskost i licemjernost Miloševićevog ministra
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović

Denis Bećirović, delegat SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine komentarisao je izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Njemačke za države zapadnog Balkana Manuelom Sarrazinom.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg razgovora sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Njemačke za države zapadnog Balkana Manuelom Sarrazinom, između ostalog, poručio 'da nametnute odluke nikako ne mogu voditi prosperitetu i stabilnosti Bosne i Hercegovine'.

Ova izjava još jednom potvrđuje bezgraničnu drskost i licemjernost Miloševićevog ministra propagande i aktuelnog predsjednika Srbije.

Zbog toga, očekujem od Zapada da direktno postavi sljedeća pitanja Vučiću:

1. Da li rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i pokrenuta antidejtonska pravna secesija bh. entiteta RS doprinose prosperitetu Bosne i Hercegovine i miru u regionu?

2. Da li Vučićevo nepoštivanje Ustavnog suda BiH doprinosi prosperitetu Bosne i Hercegovine i regiona?

3. Da li neovlašteno miješanje Srbije u unutrašnja pitanja susjedne države doprinosi prosperitetu Bosne i Hercegovine?

4. Da li negiranje pravosnažnih presuda sudova Ujedinjenih nacija doprinosi prosperitetu Bosne i Hercegovine i Srbije kao članica UN-a?

5. Da li enormno naoružavanje Srbije kineskim i ruskim oružjem doprinosi prosperitetu regiona?

6. Da li neovlašteno suđenje građanima Bosne i Hercegovine u Beogradu doprinosi prosperitetu i miru.

Vrijeme je da se zaustavi neprincipijelna i opasna politika srbijanskog predsjednika jer ona predstavlja najveći izvor nestabilnosti u regionu", navodi Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije