Bećirović: "Imamo proruske snage u Domu naroda"

9
Radiosarajevo.ba
Bećirović: "Imamo proruske snage u Domu naroda"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović

Denis Bećirović, delegat SDP-a kazao je kako je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predložio da se usvoji Deklaracija o osudi ruske agresije na Ukrajinu. 

"Čović je rekao da taj prijedlog nema smisla, pa je prije ove sjednice Andrej Plenković direktno poručio da ne treba da ja diktiram tempo Doma naroda, jer to inače radi Sabor. Pitao sam danas Čovića ima li bar jednu rečenicu, stav osude agresije na Ukrajinu. On nije imao nijedan stav", kazao je Bećirović i naglasio kako danas imamo proruske snage u Domu naroda koje nažalost idu i izvan granica BiH. 

Bećirović je kazao kako ima principijelan stav koji je u skladu sa Ustavom. 

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Komentirao je i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića

"On postaje sve veći problem Hrvatske u trenutku kada se cijeli svijet distancira od agresije i ruske invazije, on djeluje kao njihov advokat. Danas sam bio jedini koji je o tome javno govorio o sjednici.

Predlagao sam da se uvrsti informacija o pokretanju istrage protiv lica koji su pokrenuli pitanje secesije bh. entiteta od BiH. Pitam se kako nadležni ne reaguju na ljudi koji pokušavaju secesiju, a procesuiraju ljude koji su branili Bosnu i Hercegovinu", poručio je Bećirović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije