Bećirović jedini iz Kluba Bošnjaka stigao u DN: Ne raspravlja se u hotelima u Neumu

5
Radiosarajevo.ba
Bećirović jedini iz Kluba Bošnjaka stigao u DN: Ne raspravlja se u hotelima u Neumu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović

Nakon što je otkazana sjednica Doma naroda PSBiH na kojoj se trebalo raspravljati o izmjenama Izbornog zakona BiH, medijima se obratio delegat SDP-a Denis Bećirović.

"U ovoj zemlji ne treba samo publicitet davati temama koje homogeniziraju građane u BiH već se treba baviti najvažnijim za ljude u Bosni i Hercegovini. Pripremio sam za današnju sjednicu najbitnija pitanja za građane BiH.

Želio sam predložiti da prva tačka bude informacija Vijeća ministara o posljedicama zemljotresa koji su potresli BiH sa konkretnim prijedlozima rješenja po tom pitanju", kazao je Bećirović.

Ćudić: Svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa

Ćudić: Svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa

Bećirović je istakao da je to najvažniji vitalni interes svih građana u Bosni i Hercegovini.

"Drugu tačku sam želio da predložim je razmatranje informacije Tužilaštva BiH o pokretanju secesije... Razložio sam ga na šest stranica. Kada je riječ o prijedlogu HDZ-a, to je jedan antievropski zakon, zakon koji bi unio etnički aparthejd i u skladu sa Ustavom BiH nikad ne može biti usvojen u parlamentarnoj proceduri BiH.

Moj stav je vrlo jasan, ne mogu mjesecima govoriti da se mora raspravljati u državnim organima i onda ne dolaziti. Ja mislim da treba raspravljati u državnim organima, a ne u motelima i hotelima u Neumu", istakao je delegat SDP-a.

Podsjetimo, današnja sjednica Doma naroda PS BiH otkazana je nakon što se četiri delagata iz Kluba Bošnjaka nisu pojavili. Bećirović se jedini iz ovo kluba pojavio. Trebalo se raspravljati o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije