Avdić: Sarajlić je kolateralna šteta unutarstranačke bitke Izetbegovića i Zvizdića

Radiosarajevo.ba
Avdić: Sarajlić je kolateralna šteta unutarstranačke bitke Izetbegovića i Zvizdića
Foto: N1 / Avdo Avdić

Avdo Avdić, novinar magazina Žurnal za N1 je o aferi "Asim" rekao da je to unutarstranački obračun u SDA, te obračun između klana Izetbegović na jednoj, te klana Zvizdić - Čampara na drugoj strani.

"2018. godine sam to definisao kada se u SDA vodila bitka ko će biti kandidat za člana Predsjedništva. Bakir Izetbegović je bio između dvije vatre, ambicija Sebije Izetbegović na jednoj i Denisa Zvizdića i Aljoše Čampare na drugoj strani sa svojim ambicijama. Koga god da odabere - pogriješit će, i pogriješio je", kazao je, a kao komentar na aferu "Asim" je kazao:

"Huso Ćesir gađao kameru i pogodio Bakira Izetbegovića".

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

Snimak kojeg je objavio Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, prema njegovom mišljenju je predimenzioniran u javnosti.

"Radi se o unutarstranačkom obračunu za kriminal unutar stranke. Ako uzmete da je javnost bila zgrožena, onaj snimak pokazuje ono što je bilo poznato. Sve stranke kradu, neke duže, neke kraće. Bio je izbor u KO SDA. Sebija i Bakir Izetbegović su angažovali Asima Sarajlića da za njih obavlja prljave poslove. On je zadužen da bude konekcija između rukovodstva stranke i sive zone. Izvršavao je naloge partije", izjavio je Avdić za N1.

Avdić je kazao da u snimku kojeg je objavio Efendić, prema njegovom mišljenju, nema elementata krivičnog djela. S druge strane, Semir Efendić je "izdanak Huse Ćesira" kazao je gost N1.

"Aljoša Čampara i Denis Zvizdić imaju svoje ambicije. Imaju ambicije da preuzmu partiju. Sarajlića su koristili Izetbegovići, Ćesira i Efendića Zvizdić. Sve što smo napisali 2018. godine se dešava danas. Asim Sarajlić je kolateralna šteta bitke Izetbegović - Čampara i Zvizdić", poručio je Avdo Avdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije