FB / Arijana Memić nakon otkazanog ročišta: Možda su ovo ti "slatkiši"

11. 05. 2021. u 13:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 234

Nakon što je u 8:55 sati stigla anonimna dojava da je u Općinskom sudu postavljena eksplozivna naprava, pokrenut je KDZ pregled koji je i dalje u toku.

Upravo zato je otkazano pripremno ročište nakon što je Alisa Mutap-Ramić tužila Muriza Memića za klevetu.

Povodom ovoga se oglasila i Arijana Memić putem Facebooka.

"Upravo nam je javljeno da je bila dojava o bombi u zgradi suda.

U toku je KDZ pregled i vjerovatno će biti odgođeno današnje ročište.

Interesantno je to da se ovo dešava po drugi put kada su u pitanju ročišta vezana za naš slučaj. Nedavno je odgođeno ročište po žalbi policijskog službenika Aziza Turudije iz istog razloga.

Nama je sigurno u interesu da se održi današnje ročište, dok nekome očito nije.  Možda su ovo ti 'slatkiši'", poručila je Arijana.

Podsjetimo da je porodica Mutap podnijela krivičnu prijavu protiv Muriza Memića u kojoj su, između ostalog, naveli:

"Obzirom da smo od strane porodice Memić u javnosti okarakterisani kao porodica iz kriminalnog miljea, želimo javnost obavjestiti da prilikom pretresa naših objekata nije pronađeno nikakvo ilegalno ili legalno oružje, a nije nam ni u praksi da djeci ili bilo kome drugom poklanjamo oružje. Mi svojoj djeci kupujemo knjige i slatkiše".

Prijava je podnijeta zbog "postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neprijavljivanje učinitelja krivičnog djela iz člana 345. stav 1. Krivičnog zakona FBIH, a sve u vezi slučaja ubistva Dženana Memića".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)