Danas ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića

3
Radiosarajevo.ba
Danas ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget ispred Tužilaštva BiH

Pred Općinskim sudom u Sarajevu danas bi se u 12 sati trebalo održati pripremno ročište nakon što je Alisa Mutap-Ramić tužila Muriza Memića za klevetu, objavila je Murizova kćerka Arijana.

Na svom Facebook profilu Arijana Memić je istakla da Mutap-Ramić od Memića potražuje 3.000 KM.

Pravni zastupnici Mutap-Ramić 5. maja podnijeli su i krivičnu prijavu protiv Muriza Memića zbog, kako su naveli, neprijavljivanja počinitelja krivičnog djela.

Muriz Memić je ranije za portal Radiosarajevo.ba rekao da je ovo bilo očekivano.

"Ništa meni nije čudno. Oni sve vrijeme negiraju da je Alisa saučesnik, a uhapšeni su policajci, uhapšen je tata. Nju neko pogrešno savjetuje od početka, kad god je nešto krenulo, oni su se oglasili. Ništa čudno, mislim da Alisa bolje zna ko je ubio Dženana, Dalida Burzić zna jer je ona meni rekla 'nije on njega htio', pa je stisla šake, pa je to bilo naguravanje koje je eskaliralo. Trebala bi Dalida reći prije mene, a što njih boli što sam ja vodio svoju istragu... mislim da se bliži dan kada će Alisa odgovarati", poručio je Memić.

Podsjećamo, kako su Mutapi naveli, uradili su to zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neprijavljivanje učinitelja krivičnog djela iz člana 345. stav 1. Krivičnog zakona FBIH, a sve u vezi slučaja ubistva Dženana Memića.

Nakon toga se oglasila i Arijana Memić, Dženanova sestra čiju objavu ponovo prenosimo:

"Sad kad Tužilaštvo BiH intenzivno radi na predmetu i kada je tatica uhapšen, više nisu samo povrede od saobraćajne nesreće nego ima i drugih.

Pa gdje ste dosad bili, Mutapi. Zašto baš sada ova priča?

Alisa, pa ti ne znaš ni kako se zvao momak kojeg si gledala kako umire pred tvojim očima. Patriote Mutapi", napisala je Arijana.

Dženan Memić je stradao 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži. Sa njim je tada bila Alisa Mutap koju Muriz, Dženanov otac, optužuje da prikriva ono što se zaista tada desilo. 

Muriz, njegova porodica, te njihov pravni zastupnik Ifet Feraget nastavljaju borbu za istinu pravdu, a novi detalji se otkrivaju i nakon pet godina od ubistva.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu u cilju utvrđivanja eventualnih propusta drugih institucija u istrazi stradanja Dženana Memića.

Nedugo poslije su uhapšeni Zijad Mutap, Alisin otac, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić.

Svi oni su još u pritvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije