Memić o prijavi porodice Mutap: Očekivano, bliži se dan kada će Alisa odgovarati

0
I. S.
Memić o prijavi porodice Mutap: Očekivano, bliži se dan kada će Alisa odgovarati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memić i Feraget danas ispred Suda BiH

Porodica Alise Mutap podnijela je krivičnu prijavu protiv Muriza Memića, što su danas i objavili.

Kako su naveli, uradili su to zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neprijavljivanje učinitelja krivičnog djela iz člana 345. stav 1. Krivičnog zakona FBIH.

Muriz Memić je za portal Radiosarajevo.ba rekao da je ovo bilo očekivano.

"Ništa meni nije čudno. Oni sve vrijeme negiraju da je Alisa saučesnik, a uhapšeni su policajci, uhapšen je tata. Nju neko pogrešno savjetuje od početka, kad god je nešto krenulo, oni su se oglasili. Ništa čudno, mislim da Alisa bolje zna ko je ubio Dženana, Dalida Burzić zna jer je ona meni rekla 'nije on njega htio', pa je stisla šake, pa je to bilo naguravanje koje je eskaliralo. Trebala bi Dalida reći prije mene, a što njih boli što sam ja vodio svoju istragu... mislim da se bliži dan kada će Alisa odgovarati", poručio je Memić.

Porodica Mutap u pismu navodi da "policijski organi ispitaju Muriza Memića na okolnosti zbog kojih je svom sinu još 2015. godine, i to prije nego što se počeo zabavljati sa Alisom Mutap, poklonio pištolj , kao i da se ustanovi gdje je taj pištolj, obzirom da je u noći 8.2.2016. godine kod njega pronađen i izuzet drugi pištolj, marke ČŽ 6.35 sa okvirom i tri metka".

Memić na ovo kaže:

"To su nebuloze, kako ću ja maloljtenom djetetu pokloniti pištolj? Imam pištolj koji je legalan i imam dozvolu za njega. Nisam ga mogao pokloniti kada je moj. To što pišu, spominju 2015. godine, nigdje veze. A pištolj koji je nađen kod Dženana, rekao sam da ne znam da je mogao kupiti, ali da sam ja poklonio, ne", rekao je Memić.

Naveo je i još dodatne podatke:

"Ja sam spreman i na to. Burzić joj je pogrešan savjetnik, a ona mi je saopćila da je ubijen. Ako istraga pokaže da su ga ubili, to je drugo, to je ubistvo, saobraćajna nesreća nije.

Bio je seminar u Dobrovniku, Rome su trebali pustiti iz pritvora, Džafer Hrvat javlja svojima:

'Hapsi ponovo' i hapse ih ispred ulaza u zatvor ponovo. I Burić je rekla 'daj šta daš'. To mogu tvrditi - da je javljeno iz Dubrovnika sa seminara gdje je bila i Burzić i Zdravko Knežević i mnogi policajci i tužioci", poručio je Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije