Muriz Memić komentirao poruku Alise: Kazao sam da je pitanje dana...

7
A. S.
Muriz Memić komentirao poruku Alise: Kazao sam da je pitanje dana...
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Na Facebook stranici Pravda za Dženana sinoć je objavljena poruka Alise Mutap od 8. februara 2016. godine.

To je dan kada je u Velikoj aleji na Ilidži Dženan Memić koji je šetao sa svojom djevojkom Alisom Mutap napadnut. Samo sedam dana kasnije (15. februar) Dženan je preminuo.

"Nikada rezerva. Nikada druga. Sve ili ništa. Poštovanje ili zbogom", napisala je tada Alisa Mutap.

Za komentar ove izjave kontaktirali smo Muriza Memića, oca Dženana Memića, koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao riječi koja je već ranije govorio.

"Taj dan smo imali dvije dženaze, Dženan je isključio mobitel i nije odgovarao na Alisine poruke, te se ona oglasila na Facebooku tog kobnog 8. februara 2016. godine. Već sam kazao da je bilo pitanje dana kada će Dženan prekinuti sa Alisom", priča nam Muriz Memić.

On je još jednom podvukao da je amnezija Alise Mutap - prošlost

"Alisa zna ko je napao Dženana i njena amnezija je prošlost - uostalom ona nije nikada ni imala amneziju. Zna to i Alisa, a znaju i njeni ukućani i doktori koju su je napisali. Nije džaba ni džemper isječen u njihovoj kući. Alisa Mutap mora znati da je bila rame uz rame i ona je saučesnik u ubistvu moga sina. Alisa Mutap mora završiti kao i njen tata u – pritvoru", dodao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, do sada su uhapšeni Zijad Mutap, Hasan Dupovac i Josip Barić koji se nalaze u pritvoru.

Naglasimo da porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije