Apsurd na državnoj granici: Umjesto hapšenja migranata, policija sankcionisala - konje

5
Radiosarajevo.ba
Apsurd na državnoj granici: Umjesto hapšenja migranata, policija sankcionisala - konje
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Istražitelji Granične policije BiH odlučili su svoj raskošni potencijal staviti u funkciju borbe protiv ilegalnih migracija, ali vjerovali ili ne u borbu protiv ilegalne migracije konja.

U posebno šifriranoj akciji pod nazivom "Džokej", otkrivena su dva konja koja su ostvarila nezakonit prelazak državne granice u rejonu Višegrada.

Tom su prilikom izuzetno ekspeditivno procesuirani i osumnjičeni policijski službenici koji su doratima i njihovom vlasniku omogućili, navodno nezakonit prelazak tokom jula ove godine na jednom od BH graničnih prelaza prema Srbiji.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Da tu ovoj komediji nije kraj, pobrinula su se dvojica procesuiranih policijskih službenika granične policije koja su, ni manje ni više nego nakon ozbiljnog rada na predmetu, prijavljeni Tužilaštvu BiH za teško krivično djelo: Zloupotrebu službenog položaja, piše Crna-Hronika.

Ovom neviđenom policijskom blamažom čiji je naravno jedini cilj podizanje statistike navodno otkrivenih krivičnih djela samo se dokazuje da se kriza kadrova u Graničnoj policiji BiH i dalje nastavlja ovaj put u njenoj punoj komičnoj dimenziji.

Ovaj najsvježiji groteskni primjer kako se uludo troši, vrijeme i resursi Granične policije BiH, možda če nekog potaknuti na bavljenje pravim predmetima međudržavnog kriminala, a ne ovim svojevrsnim kočijašenjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije