Na graničnom prijelazu kod Bijeljine osvanula zastava Srbije, evo ko je kriv

10
Radiosarajevo.ba
Na graničnom prijelazu kod Bijeljine osvanula zastava Srbije, evo ko je kriv
Foto: InfoBijeljina / Granični prelaz kod Bijeljine

Na bosanskohercegovačkoj strani graničnog prelaza sa Srbijom kod Bijeljine (Pavlovića most) okačena je danas zastava Srbije.

Za ovaj incident je odgovorna službena osoba odnosno Milisav Aščerić, komandir Jedinice Granične policije BiH na tom prijelazu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Incident dolazi nakon što su poslanici Narodne skupštine RS jučer usvojili zaključke u vezi s informacijama o prenosu nadležnosti s države na entitet.

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Tako je Vladi RS naređeno da u narednih šest mjeseci donese svoje zakone o VSTV-u, Oružanim snagama, indirektnom oporezivanju itd.

To, smatraju mnogi političari u BiH, predstavlja državi udar.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić pozvao je sinoć Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv lica koja su u NSRS usvojili zaključke koji direktno podrivaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i narušavaju mir i stabilnost u državi.

Komšić je, također, pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije