SBB: Sjednica NSRS predstavlja grubo kršenje Ustava države BiH i Dejtonskog sporazuma

2
Radiosarajevo.ba
SBB: Sjednica NSRS predstavlja grubo kršenje Ustava države BiH i Dejtonskog sporazuma
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fahrudin Radončić

Povodom današnje posebne sjednice Narodne skupštine RS, Savez za bolju budućnost (SBB) oglasilo se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti. 

"Današnja sjednica Narodne skupštine RS, osim što predstavlja još jednu u nizu predstava za javnost u manjem bh. entitetu, jasan je dokaz nemoći i slijepe političke avanture režima koji predvode SNSD i Milorad Dodik.

Međutim, osim Dodikovog avanturizma, sjednica NSRS predstavlja i grubo kršenje Ustava države Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Pokušaj destrukcije temeljnih državnih institucija Bosne i Hercegovine, poput Oružanih snaga, VSTV-a ili Uprave za indirektno oporezivanje i osnivanje istih entitetskih, predstavlja direktan atak na ustavni poredak naše države, koji će biti osujećen.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Imajući to u vidu, kao i činjenicu da su vlasti manjeg bh. entiteta svojim antidržavnim, antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem odavno prešle crvenu liniju, SBB očekuje adekvatnu reakciju predstavnika međunarodne zajednice.

Bez obzira na sve navedeno, poručujemo i Dodiku, ali i svim faktorima koji su spremni raditi na destabilizaciji naše zemlje, da je Bosna i Hercegovina država koja postoji hiljadu godina i da će kao takva, u međunarodno priznatim granicama s tri konstitutivna naroda i svojim građanima, nastaviti postojati.

Jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS doživjet će propast, ali, na žalost građana entiteta RS i svih u BiH, ostavit će velike ekonomske posljedice.

Stoga, pozivamo sve one koji danas i prethodnih mjeseci sudjeluju u pokušaju destabilizacije BiH da to prestanu činiti te da se posvete rješavanju nagomilanih ekonomskih problema, problema korupcije, nepotizma i sveopćeg beznađa", saopćeno je iz SBB-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije