Zastave Srbije na granici u Bijeljini više nema, poznato ko je skinuo

7
A. S.
Zastave Srbije na granici u Bijeljini više nema, poznato ko je skinuo
Foto: InfoBijeljina / Granični prelaz kod Bijeljine

Zastava Srbije, koja je jučer na bosankohercegovačkoj strani Graničnog prijelaza kod Bijeljine (Pavlovića most) okačena, danas je skinuta, saznaje portal Radiosarajevo.ba. 

Podsjetimo, za ovaj incident je odgovorna službena osoba odnosno Milisav Aščerić, komandir Jedinice Granične policije BiH na tom prijelazu.

"Zastava je postavljena na kontejner Špedicija, a uklonjena je od strane službenika", potvrđeno je od izvora sa ovog graničnog prijelaza, za portal Radiosarajevo.ba.

Premijer liga BiH: FK Velež upisao novu pobjedu i učvrstio se na mjestu koje vodi u Europu

Premijer liga BiH: FK Velež upisao novu pobjedu i učvrstio se na mjestu koje vodi u Europu

Incident na Graničnom prijelazu BiH sa Srbijom je došao nakon što su poslanici Narodne skupštine RS u petak navečer usvojili zaključke u vezi s informacijama o prenosu nadležnosti s države na entitet.

Mnogi političari u BiH potez lidera SNSD-a Milorada Dodika smatraju kao državi udar.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić pozvao je odmah Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv lica koja su u NSRS usvojili zaključke koji direktno podrivaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i narušavaju mir i stabilnost u državi.

Komšić je, također, pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije