Anketa | Uživo sa Predstavničkog doma PFBiH o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH

5
Radiosarajevo.ba
Anketa | Uživo sa Predstavničkog doma PFBiH o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH

U toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PFBiH), gdje bi zastupnici trebali da glasaju o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Komisija za izbor i imenovanje Predstavničkog doma izglasala je 21. maja da će Vukoja biti jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH.

Predviđeno je da zastupnici po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Drama na benzinskoj pumpi u Sarajevu: Muškarac napadnut nožem

Drama na benzinskoj pumpi u Sarajevu: Muškarac napadnut nožem

Na predloženom dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata po skraćenom postupku, kao i Nacrt zakona o likvidacionom postupku.

Zastupnici bi trebalo da se izjasne i o strategiji za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici ze period 2024. - 2027. godina.

Na portalu Radiosarajevo.ba pratite uživo dešavanja u vezi izbora Marina Vukoje:

Podsjetimo, predsjednik Američko-europske inicijative Reuf Bajrović je u ponedjeljak, 27. maja u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je ključna uloga trenutno Denisa Bećirovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i potpredsjednika SDP-a.

/ Anketa

Smatrate li da Marin Vukoja treba biti izabran za sudiju Ustavnog suda BiH?
Rezultati

Povodom glasanja o izboru sudije Ustavnog suda BiH iz bh. entiteta FBiH, oglasio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i poručio 'Nemojte podržati izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH'.

Više o tome ko je Marin Vukoja možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije