Klub DF o Marinu Vukoji: Trojka mora poslušati Komšića i Bećirovića, a ne Čovića i Dodika

6
Radiosarajevo.ba
Klub DF o Marinu Vukoji: Trojka mora poslušati Komšića i Bećirovića, a ne Čovića i Dodika
Foto: Screenshoot / Marin Vukoja

Klub zastupnika Demokratske fronte Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održao je vanrednu sjednicu u povodu imenovanja sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Klub DF-a pozdravlja stav članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića i Denisa Bećirovića o nedopustivosti izbora kompetentnog kandidata za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kakav je Marin Vukoja.

"Smatramo da zastupnici Trojke moraju uvažiti stav dvojice članova PBiH koji predstavljaju većinsku političku volju građana Federacije Bosne i Hercegovine", naglasili su iz ove stranke.

Nesreća u BiH: Autobus sletio sa ceste

Nesreća u BiH: Autobus sletio sa ceste

Demokratska fronta još jednom poziva vladajuću koaliciju da odgodi izjašnjavanje o izboru sudija Ustavnog suda do izricanja Mišljenja Venecijanske komisije o načinu izbora sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Klub Demokratske fronte na sutrašnjoj sjednici zatražiti će skidanje imenovanja Vukoje s dnevnog reda federalnog parlamenta.

Klub DF smatra da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine najvažnija pravosudna institucija koja ne smije biti prepuštena u ruke Dodika i Čovića, a što će se desiti ukoliko Marin Vukoja, politički kontaminirana osoba, bude, kao jedini kandidat, imenovan za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije