Ambasador Norveške u posjeti Ministarstvu odbrane BiH

0
Radiosarajevo.ba
Ambasador Norveške u posjeti Ministarstvu odbrane BiH
Foto: Ministarstvo odbrane BiH / Sa današnjeg sastanka

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima primio je 23. decembra 2021. godine u radnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Nj.E. Olava Reinertsen.

Teme sastanka su bile trenutno stanje u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, izazovi sa kojima se suočava odbrambeni sistem u vrijeme političke krize, te planirane aktivnosti za naredni period.

Ministar Podžić je istakao jako dobru saradnju sa Kraljevinom Norveškom u oblasti odbrane te se zahvalio za namjenski donirana sredstva u brojnim projektima i programima koje provodi Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Ambasador Reinertsen istakao je da je za Kraljevinu Norvešku neupitan teritorijalni integritet BiH kao i podrška Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Osim toga, rekao je da je K. Norveška i dalje veliki zagovornik prijema Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO savez. NJ. E. Reinertsen je naglasio važnost dijaloga i međusobnog uvažavanja u trenutnoj političkoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja.

Tokom razgovora sagovornici su se složili da je proces europskih i euroatlantskih integracija jedan od prioritetnih vanjskopolitičih ciljeva naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije