Ambasador Makarević pozvao Bosance i Hercegovce u Norveškoj da izađu na izbore

Radiosarajevo.ba
Ambasador Makarević pozvao Bosance i Hercegovce u Norveškoj da izađu na izbore
Foto: Screenshot / Nedim Makarević

Nedim Makarević, ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj, pozvao je državljane naše zemlje koji žive u ovoj zemlji da izvrše biračku registraciju u navedenoj ambasadi kako bi mogli glasati na predstojećim lokalnim izborima.

"Dragi zemljaci u Norveškoj, približava se rok biračke registracije za lokalne izbore 2020. u BiH. Krajnji rok prijave je 1. septembar 2020. Na prošlim, Općim izborima smo bili agilni i napravili pomak naspram prethodnih godina. Ovaj put se radi o lokalnim izborima u BiH", poručio je Makarević.

On je također uputio Bosance i Hercegovce u Norveškoj da obilježe na PRP formularu rubriku za glasanje u DKP Oslo jer na taj način mogu ponovo da glasaju na dostojanstven i svečan način u Ambasadi u Oslu.

Istakao je i to da će sve mjere propisane predostrožnosti u pogledu COVID-19 bit će ispoštovane.

"Jako je bitno da glasamo na predstojećim lokalnim izborima jer samo tako možemo doprinijeti demokratskim procesima u BiH. Dijaspora već veoma pomaže našoj zemlji novčanim dotacijama, ali može također umnogome da pomogne na političkom planu i to glasanjem", dodao je on.

S tim u vezi, još jednom poziva naše sunarodnike da budu gosti ove ambasade 25. augusta 2020. godine od 17 do 19 sati, gdje će asisitirati u procesu registracije te prijaviti CIK-u sve one koji se odluče izaći na izbore.

"Glasajete i razglasajte. Pokažite da ste bitni jer Vi to zaista jeste", finalna je poruka ambasadora Nedima Makarevića.

Prijave se mogu popuniti na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije