Izbori 2020 / Amar Dovadžija proglasio pobjedu u Ilijašu

26. 11. 2020. u 18:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kandidat za načelnika Ilijaša uime "Četvorke" Amar Dovadžija proglasio je danas izbornu pobjedu, nakon što su u CIK-u prebrojani i listići sa biračkog mjesta Jahorina.

"Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od CIK-a u Zetri potvrdeno da nema razlika niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem.

Ponovnim i trećim prebrojavanjem glasačkog materijala CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova.

Čekamo Covid, mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu.

Izjavu u ime posebnog biračkog odbora, za TVSA, dala je posmatrač ispred četvorke Doris Popić", napisao je Dovadžija na svom FB profilu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA