Amar Dovadžija objavio: Ja sam u značajnoj prednosti

3
Radiosarajevo.ba
Amar Dovadžija objavio: Ja sam u značajnoj prednosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa skupa

Amar Dovadžija, kandidat Četvorke za načelnika Općine Ilijaš, objavio je na svom Facebook profilu da, po konačnom rezultatu s redovnih biračkih mjesta, on vodi.

Naveo je da je razlika između njega i kandidata SDA Akifa Fazlića u 42 glasa.

"Konačno, gospodin Velid Fazlić - OIK Ilijaš, iznio konačni rezultat sa redovnih biračkih mjesta.
Amar Dovadžija 4884
Akif Fazlić 4842

Danas je Predsjednik OIK Ilijaš, nakon višednevnog iščekivanja, iznio konačne rezultate sa redovnih biračkih mjesta u javnost.

Naime, sve što su građani, koji su se danima okupljali ispred zgrade općine, zahtjevali od gosp. Fazlića ustvari je bilo izjašnjavanje o konačnom rezultatu prebrojanih glasova od izbornog dana, koji su poznati od nedjelje, prema kojima je Amar Dovadžija u značajnoj prednosti.

Prednost je značajna iz razloga što glasanjem putem COVID i mobilnog tima te odsustva preostaje ne više od 200 glasova među kojima, prema samovoljnim tvrdnjama i samih glasača koju prenosimo: “Više od polovine povjerenja ukazano je kandidatu u vodstvu, Dovadžija Amaru”.

Velika borba, neumorno i istrajno apeliranje i sugerisanje OIK-u od strane NiP-ovih simpatizera i aktivista napokon je urodilo plodom 4. dan poslije izbora. Hvala svima na podršci, do pobjede", napisao je Dovadžija.

Na web stranici Centralne izborne komisije BiH, prema današnjim podacima, u prednosti je Fazlić, i to za 60 glasova, a navedeno je da je neobrađeno jedno biračko mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije