Dino Konaković: Pobijedili smo u Ilijašu, ukrasti nećete!

2
Radiosarajevo.ba
Dino Konaković: Pobijedili smo u Ilijašu, ukrasti nećete!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilijaš

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Dino Konaković na svom Twitter profilu proglasio je pobjedu kandidata Četvorke Amara Dovadžije u Ilijašu.

"Fazlić u Ilijašu vodi 60 razlike. Još jedno biračko mjesto nije uneseno. Na tom biralištu je Dovadžija napravio veliku prednost i ima 102 glasa više, ukupno 42 glasa više na svim biralištima.

Broje se Covid glasovi kojih sigurno imamo više. Dovadžija je pobjednik, ukrasti nećete!", napisao je Konaković. 

Podsjetimo, nakon što je Centralna izborna komisija BiH jučer poslijepodne ažurirala podatke po kojima za načelnika Općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa 60 glasova više od kandidata Četvorke Amara Dovadžije, članovi Naroda i pravde i sinoć su se okupili ispred zgrade Općine Ilijaš, i na glavnoj šetnici, kako bi, kažu, ukazali na izborne prevare. 

"Na biračkom mjestu Jahorina nije unešeno u CIK, kada se unesu podaci s tog biračkog mjesta, Amar će imati 42 glasa prednosti. Nakon drugog brojanja i potvrđivanja jučer  u Općinskoj izbornoj komisiji taj rezultat još nije verifikovan na stranici izbori.ba. To koristi Mahir Dević (predsjedniku Općinskog odbora SDA Ilijaš, op.a.) govori kako je NiP upravljao biračkim odborima. Na kraju krajeva, ispostavilo se da je na tom biračkom odboru sjedio brat od kandidatkinje s SDA liste, a da su dva člana postavljena direktno ispred OIK-a", kazao je jučer za portal Radiosarajevo.ba Vernes Mulić predsjednik izbornog štaba Naroda i pravde. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije