KS / Konaković u Ilijašu: Svjedočimo još jednom pokušaju izborne krađe

16. 11. 2020. u 13:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Amar Dovadžija, kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša, i njegove pristalice nalaze se ispred zgrade Općine Ilijaš i traže da se ponovo prebroje svi glasovi.

Ispred zgrade došao je i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković i nezavisni kandidat Četvorke za načelnika Općine Novi Grad Adnan Delić, da daju podrškuu Dovađiji i kako su kazali legitimnosti izbornog procesa.

Dovadžija sumnja u maleverzacije.

Konaković je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da u Ilijašu svjedoče još jednom pokušaju izborne krađe Stranke demokratske akcije(SDA).

"U Ilijašu da svjedočimo još jednom pokušaju izborne krađe SDA u opštini u kojoj su takve stvari normalne u kojoj pokušaj vladara Mahira Devića(SDA) da ponovo uradi sve što godinama radi, je osujetila jedna mlada ekipa, Amar Dovadžija je novi načelnik.

Pokušali su da naprave neke izmjene jutros, sada ne žele da šalju materijale u CIK, ukoliko se ne dese neke zakonite regularne provjere, grantujem da će ovdje biti 10-tak hiljada ljudi, koje Mahir Dević i Akif Fazlić ne mogu zaustaviti", rekao je Konaković.

On je poručio da je došao da podrži hrabre ljude u borbi protiv pritiska moćnika i vladara i dodao da im pobjedu u Ilijašu neće ukrasti, te da će ih natjerati da se zakoni ove zemlje poštuju.

Podsjećamo, prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH), rezultat se promijenio u odnosu na sinoć kada je Dovadžija proglasio pobjedu.

Fazlić trenutno vodi sa 3.808 glasova (51,25 posto), dok Dovaždija ima 3.622 glasa (48,75 posto).

Dovadžija je sinoć proglasio pobjedu napisavši na Facebooku da su rezultati poznati i da govore da je upravo on novi načelnik Ilijaša, s prednošću koju Fazlić "ni matematički ne može dostići".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)