Oglasio se Dovadžija zbog novih rezultata za Općinu Ilijaš: Dezavuisanje javnosti

1
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Dovadžija zbog novih rezultata za Općinu Ilijaš: Dezavuisanje javnosti
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilijaš

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH danas poslijepodne ažurirala podatke po kojima za načelnika Općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa 60 glasova više od kandidata Četvorke Amara Dovadžije, oglasio se i sam Dovadžija.

"Općinska izborna komisija na čelu sa Fazlić Velidom, dugogodišnjim uposlenikom Općine Ilijaš i simpatizerom SDA, još jednom namjerno izostavlja objaviti potpune informacije i na taj način dezavuiše javnost u pravcu u kojem odgovara SDA kandidatu Fazlić Akifu.

Naime, izborni rezultati, objavljeni na izbori.ba nisu potpuni jer nije upisan rezultat sa biračkog mjesta na kojem je Amar Dovadžija odnio ubjedljivu pobjedu sa 102 glasa razlike, što u konačnici donosi rezultat od 40+ glasova prednosti koju Dovadžija ima u odnosu na svog protukandidata.

Tendencija OIK-a je nepoznata, barem službeno, neslužbeno to je “podrška kandidatu” SDA i pravljenje vakum prostora kojim se pripremao teren za eventualne naknadne izborne neregularnosti na koje SDA već tradicionalno polaže veliku nadi", naveo je Dovadžija u saopćenju na svom Facebook profilu.

Najavio je da će se večeras nakon 19.30 sati obratiti svim prisutnim ispred Općine Ilijaš i "na taj način ispoštovati zahtjev građana da u konačnici saznaju potpunu istinu koju OIK Ilijaš krije od njih". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije