Ahić: Najveći problem za BiH je "specijalni rat" koji vode centri političkih moći

3
Radiosarajevo.ba
Ahić: Najveći problem za BiH je "specijalni rat" koji vode centri političkih moći
Foto: Privatni album / Jasmin Ahić

Stručnjak za sigurnost Jasmin Ahić kazao je za N1 kako organizovani kriminal nije najveći problem BiH već "specijalni rat" koji protiv BiH vode centri političkih moći.

Moskva i Beograd s desne strane s lijeve strane, te politička partija iz Zapadne Hercegovine, segment hibridnog rata koji vodi u nekim fazama i putem medija Dragan Čović”, rekao je Ahić.

Istakao je kako je siguran da će “pobjedom i inauguracijom američkog predsjednika i njegovim angažmanom na Balkanu, BiH i region dobiti nešto više – da budemo osnaženi i jaki u onome što se odnosi na državu BiH”.

Ja sam siguran da će se desiti promjene jer SAD su uložile toliko mnogo u BiH i region, a oni su bili ti koji su intervenirali kada se desio genocid u i oko Srebrenice. Rekli su ‘stop’. Da se to nije desilo, mi bismo bili u nekom balkanskom segmentu trvenja određenih naroda i nacija u kojem jači uvijek tlači. Ako manji nemaju mehanizme da odbiju tog većeg koji ima zle namjere, uvijek može doći do onoga što se dešava svakih 50 godina. I ovo naoružavanje Republike Srbije remeti Dejtonski mirovni sporazum u smisli srazmjerne nabavke naoružanja. Za šta će Srbijie bespilotne kinske letjelice? Vučić kaže da se odbrane od eventulanih napada. Ko je Srbiju ikada napao”, kazao je Ahić u Danu uživo.

Smatra kako je ulazak u NATO savez najveći cilj BiH.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije