Prof. Jasmin Ahić: Pokušaj razbijanja posljednjih sigurnosnih stubova države

Radiosarajevo.ba
Prof. Jasmin Ahić: Pokušaj razbijanja posljednjih sigurnosnih stubova države
Foto: Privatni album / Jasmin Ahić

Prof. dr. Jasmin Ahić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je najnoviju aferu u vezi sa osporavanjem diplome Osmana Mehmedagića. direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

Piše: F. V.

Profesor Ahić i u posljednjim događajima, neovisno od zaključaka inspekcije u bh. enitetu RS, koji će se vjerovatno potvđivati ili osporavati na nadležnom sudu, vidi kontinuirano problematiziranje rada OSA-e, i to "sada i u kontinuiranoj diskreditaciji i pokušaju diskvalificije prvog čovjeka ove veoma bitne sigurnosne agencije ".

"To je samo nastavak priče o razbijanju jednog od posljednjih sigurnosnih stubova države Bosne i Hercegovine, koji nije pod utjecajem politika unutrašnjih i regionalnih centara secesionističke političke moći. Već duži vremenski period OSA je neprijateljska organizacija za srpske interese u BiH (Dodik), a paraobavještajni centar Bošnjaka za Dragana Čovića i tom kontekstu i ovom ataku se treba oduprijeti", kazao je profesor Ahić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Inspektorat RS donio je rješenje kojim je naložio poništavanje fakultetske diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića.

 Damir Bećirović o aferi "Diploma": Ovo je udar susjednih država na OSA-u

OSA je jučer reagirala na ove odluke institucija RS. Rješenje kojim Inspektorat entiteta RS traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na OSA-u i direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz OSA-e BiH.

 Oglasila se OSA o diplomi direktora Osmana Mehmedagića

Damir Bećirović, doskorašnji član Komisije Parlamenta BiH za nadzor nad radom državne Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) izjavio je da afera sa diplomom Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, nema veze sa obrazovanjem prvog čovjeka obavještajne službe BiH, te da je ovo samo još jedan od susjednih država na jednu od rijetkih državnih agencija koje rade svoj posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije