Jasmin Ahić: U BiH nema terorizma i za to je zaslužna OSA

2
Radiosarajevo.ba
Jasmin Ahić: U BiH nema terorizma i za to je zaslužna OSA
Radio Slobodna Evropa / prof. dr. Jasmin Ahić

Prema izvještaju međunarodne organizacije Institut za ekonomiju i mir, Bosna i Hercegovina je zabilježila najveći napredak u toku prošle godine u suočavanju s izazovima terorizma.

Slijede Austrija i Švedska, napredovali smo za čak devet mjesta na svjetskoj ljestvici.

Jasmin Ahić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, istakao je da je to zasluga naših agencija za provedbu zakona i državnih institucija.

"To je zasluga najvećim dijelom, to moramo potvrditi, mi znamo pogotovo oni koji se detaljno bave naučnim istraživanjem odnosno profesionalnim aspektom izučavanja terorističkih aktivnosti, to je zasluga naših agencija za provedbu zakona i naših državnih institucija.

To je prvenstveno i ona koja je najvažnija i najbitnija za državu Bosnu i Hercegovinu to je Obavještajno sigurnosna agencija OSA BiH, zatim segment koji djeluje u podijeljenim nadležnostima Sigurnosna agencija za istragu i zaštitu SIPA", kazao je Ahić za emisiju na TV Hayat.

On je komentirao i činjenicu da je, barem sudeći prema podacima i statistikama, sigurnost ugroženija nego prethodne godine. Govorio je o mogućim uzoricima tome, te migrantskoj krizi.

Više o ovome možete pročitati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije