Advokatica Adna Dobojlić posjetila Fikreta Hodžića u Tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Advokatica Adna Dobojlić posjetila Fikreta Hodžića u Tužilaštvu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Adna Dobojlić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, direktor Federalne uprace civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik Srbrene maline Fikret Hodžić jučer su prebačeni u Tužilaštvo BiH gdje su i proveli su noć.

Advokatica Adna Dobojlić, pravna zastupnica Fikreta Hodžića posjetila ga je u pritovru.

"Posjetila sam svog branjenika u pritvoru kao advokatica. To je sve što vam mogu reći. Iz Tužilaštva BiH se još uvijek nisu oglasili o tome da li će zatražiti pritvor ili neće", kazala je Dobojlić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, te suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme Srebrena malina Fikret Hodžić, jučer su saslušani u SIPA-i, gdje su zadržani tokom noći.

Novalić, Solak i Hodžić su saslušani u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM. Istragu vodi Tužilaštvo BiH, čije se saopćenje očekuje.

Respiratori su, da podsjetimo još jednom, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege i nabavljeni novcem građana, bez tendera i preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.

Tužilaštvo BiH sada ima 24 sata da odluči hoće li tražiti pritvor ili mjere zabrane od Suda BiH.

Rasplet ove afere pokazat će više stvari: postoji li pravna država, radi li pravosuđe svoj posao i kako se jedna ovakva nabavka mogla završiti bez odobrenja Vlade FBiH i bez da je iko od ministara bio upućen u samu nabavku.

Beskorisni respiratori, njih 100, su, da podsjetimo još jednom, nabavljeni novcem građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije