Advokat Vlado Adamović: Muamer Budnjo nije osumnjičeni

5
I. S.
Advokat Vlado Adamović: Muamer Budnjo nije osumnjičeni
Foto: Arhiv / Vlado Adamović

U Sarajevu su danas vršeni pretresi na tri lokacije po nalogu Tužilaštva BiH u okviru istrage "Dženan Memić".

Policajci su pretresali porodičnu kuću Muamera Budnje, sina Alije Budnje, te Ševala Kovačevića, kao i jedan objekat na Ilidži.

Vlado Adamović, advokat Muamera Budnje, za portal Radiosarajevo.ba pojasnio je da njegov klijent nije osumnjičeni u ovom postupku.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Muamer Budno pozvan je kao odgovorna osoba jer je u hotelu Crystal vršen pretres, kao i u stanu, ne bi li se pronašli neki tragovi brisanja snimaka koji su, prema tvrdnji Tužiteljstva, usledili vezano za predmet koji se vodi. On nije osumnjičen u istrazi za ubistvo, već u istrazi koja govori o pomoći učiniocu poslije izvršenja, po tom osnovu", rekao je Ademović.

Dodatno je pojasnio:

"Osumnjičeni za brisanje snimaka je recepcionar (op.a. Muamer Ožegović), a tužioci istražuju da li je to njemu odgovorna osoba njemu naredila ili nije. Ožegović je rekao da mu nije Budnjo naredio, jer nije ni bio tu. Ali, tužioci to sada provjeravaju. Čak smo i mi tražili da provjere sve. Oni su se odlučili na pretres nakon toliko godina ne bi li našli nešto, ali naravno, ništa ne mogu naći".

U slučaju "Memić" Tužilaštvo BiH, koje od augusta 2019. godine vodi istragu, podiglo je optužnicu 9. jula protiv pet osoba zbog organizovanog kriminala i sprečavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića.

Dženan Memić je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok je porodica Memić tvrdila da je on ubijen. Preminuo je 15. februara 2016. godine.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić optužila oca i sina, Ljubu i Bekriju Seferovića, a Kantonalni sud u Sarajevu je dva puta donio oslobađajuću presudu.

U Sarajevu je 11. septembra održan skup u znak podrške grupama Pravda za Dženana i Pravda za Davida, s kojeg su upućeni pravosudnim i policijskim institucijama da hitno riješe slučajeve Dženana Memića u Sarajevu i Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Podsjetimo, u ovom predmetu optuženi su Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal u vrijeme kada su snimci nestali, te policajci Josip Barić i Hasan Dupovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije