Feraget nakon pretresa u Sarajevu: Na redu vještačenje mobitela ili računara

5
I. S.
Feraget nakon pretresa u Sarajevu: Na redu vještačenje mobitela ili računara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

U Sarajevu se jutros od ranih jutarnjih sati vrše pretresi u okviru kojih policajci pretresaju porodične kuće Muamera Budnje, sina Alije Budnje, te Ševala Kovačevića u okviru istrage u slučaju "Dženan Memić".

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, napomenuo je da se rade pretresi koji su trebali biti urađeni prije pet i po godina.

"Ovo što se danas dešava - pisao sam Kantonalnom sudu prije pet i po godina. Ipak, ovo je korak u pozitivnom smjeru, baš kao što je najavila i Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH. Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je da je istina sve što smo govorili ove godine. Nalaz Ševala Kovačevića, vještaka bio je vrlo neobičan i kontradiktoran u ovom slučaju. Snimci s hotela Crystal su brisani u više navrata", rekao je Feraget.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Kako je napomenuo, nakon današnjih pretresa, najavit će se vještačenje mobitela ili računara koji su oduzeti tokom današnjih pretresa.

Napomenimo da je u sarajevskom naselju Nova Otoka u toku pretres stana saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, dok je izvršen pretres u poslovnoj-stambenoj zgradi Bosmal, u kojoj živi Muamer Budnjo.

Prema informacijama našeg reportera s mjesta događaja, iz Bosmala su iznijeti dokumenti.

Podsjetimo, u ovom predmetu optuženi su Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal u vrijeme kada su snimci nestali, te policajci Josip Barić i Hasan Dupovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije