! / Abdulah Sidran podržao porodicu Memić: Umro bih od sramote da ne odem

30. 08. 2021. u 17:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Poznati bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran podržao je porodicu Memić koja je spremila nove proteste u Sarajevu.

Podsjetimo, Muriz i Arijana Memić su prije nekoliko sedmica najavili da će 20. protesti po redu biti održani 11. septembra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Jedan od onih koji ih je podržao je Abdulah Sidran.

"Ne nasjedajte podvalama onih koji štite zločince i zločine. Boriti se za domovinu danas, na prvom mjestu znači boriti se za pravnu državu. Ja bih umro od sramote da ne odem na ove proteste", kazao je Sidran, prenijela je Facebook grupa 'Pravda za Dženana Memića'.

Podsjetimo, 25. augusta održano je ročište pred Sudom BiH na kojem su Zijad Mutap i ostali osumnjičeni da su krili dokaze u slučaju smrti Dženana Memića kazali da nisu krivi.

Tako je počelo suđenje koje će, vjerovatno, trajati prilično dugo.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, kazao je nakon tog ročišta da očekuje da Tužilaštvo BiH ubrzo otvori istragu za ubistvo.

Muriz ovih dana obilazi brojna bh. mjesta, računajući Kakanj, Visoko, Zenicu, Tuzlu, Doboj, Gračanicu, Tešanj itd., i poziva građane da mu se pridruže na protestima 11. septembra.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)