! / Muriz Memić: Kako budu izlazili svjedoci, tako će javnost vidjeti ko je Hasan Dupovac

16. 08. 2021. u 13:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu odbrane za potvrđenu optužnicu u slučaju 'Dženan Memić'. Ročište o izjašnjenju o krivnji bit će održano 25. augusta, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Muriz Memić, otac stradalog Dženana.

Podsjetimo, Sud BiH je prije nekoliko sedmica potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja dokaza stradanja mladića Dženana Memića.

Odbrana se na ovu odluku žalila, ali bezuspješno pa će ročište o izjašnjenju o krivnji biti održano za devet dana.

Tim povodom kontaktirali smo Muriza Memića koji kaže da je ovo za njega očekivana odluka.

"Očekivano... Pozvao bih se samo na presudu Vrhovnog suda koja kaže da se nije desila saobraćajna nesreća. Postoji kriminalna grupa koja je prikrivala ubistvo", kaže Memić i dodaje:

"Sada očekujemo početak suđenja. Kako koji zaštićeni svjedok bude izlazio, tako će javnost čuti šta je sve radio i koliko je pokvaren Hasan Dupovac. Isto tako i Zijad Mutap, kao i Alisa".

Podsjetimo, prije potvrđivanja optužnice, Sud BiH je odlučio pustiti pomenutu petorku da se brane sa slobode. Određene su im i mjere zabrane. Hasan Dupovac i Zijad Mutap ne smiju napustiti mjesto prebivališta, dok Alisa, zbog odlaska u bolnicu, smije iz Općine Stari grad otići u Općinu Centar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)