Muriz Memić: Trebate mi više nego ikad, ovo nije film, ovo je Sarajevo koje krije ubice

11
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić: Trebate mi više nego ikad, ovo nije film, ovo je Sarajevo koje krije ubice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Nakon što je grupa Pravda za Dženana najavila proteste koji će se održati 11. septembra ispred Narodn pozorišta u Sarajevu u 13 sati, oglasio se i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

"Rekao sam vam nedavno u Aleji tamo gdje je sve počelo, da će mi sada trebati vaša pomoć više nego ikada. Ovo nije film, ovo nije SFF, ovo je stvarni život, ovo je Sarajevo koje skriva ubice.

8. februara ubijen je moj sin Dženan Memić, tužioci, policajci, vještaci, doktori su pomagači ubica, oni skrivaju ubice. Svi su se zajedno udružili i montirali lažnu optužnicu. To je na kraju Vrhovni sud FBiH potvrdio.

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Jedan dio borbe je završen, pet godina smo dokazivali da se radi o ubistvu, a ne o saobraćajnoj nesreći.

U svakoj normalnoj zemlji, poslije ovakve presude neko bi morao biti uhapšen, ja neću da čekam još pet godina, očekujem da bude podignuta optužnica za ubistvo", rekao je Muriz.

Kazao da svi pokušavaju da smijene Gordanu Tadić, da bi se ovaj postupak zaboravio.

"Ja im ponavljam nije ovo slučaj Nedžad Ugljanin i ostali zaboravljeni slučajevi u Sarajevu.

Protesti su u subotu 11. septembra, budite na mojoj strani, pomozite mi da dođem do istine, uradite ovo i za vašu djecu. Ovo radim zbog budućnosti druge djece, jer ja svoje dijete ne mogu vratiti.

Politika, pravosuđe i MUP ovo je začarani trougao. Ovo su morali uraditi tužioci policajci i policija, Sabina Sarajlija nova gl. kantonalna tužiteljica, nikada me nije htjela primiti, sada ne bih otišao ni da me pozove, ona mora podnijeti ostavku.

Molim vas da dođete na proteste zbog svih nas i naše djece, jer krajnje je vrijeme da pokušamo ovo zaustaviti, jer oni idu na vrijeme da se čovjek umori", poručio je Muriz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije