Da li je moguć preokret: Advokat tvrdi da bi Đoković mogao zaigrati u Australiji

4
Radiosarajevo.ba
Da li je moguć preokret: Advokat tvrdi da bi Đoković mogao zaigrati u Australiji
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, najbolji tenisač svijeta Novak Đoković smješten je u imigracijski hotel u Melbourneu gdje čeka ishod na uloženu žalbu.

Iako se konstantno medijski piše o lošem stanju hotela, slabim uvjetima, iz ministarstva ističu da Đokovića u zemlji nitko ne drži pod prisilom.

"Nismo ga zatočili u Melbourneu. On može otići kad god poželi i granična kontrola će to ispoštovati", poručila je ministrica Karen Andrews.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

O cijelom se slučaju oglasio i poznati odvjetnik iz Melbournea Justin Quill.

"Ne očekujem ništa drugo nego da Novak dobije ovaj slučaj, ali bit će potrebno više vremena. Očekujem da će sudac u ponedjeljak izdati privremenu zabranu, zaustaviti deportaciju, te će onda krenuti saslušavanje slučaja. Kolo pravde se ne okreće tako brzo, a za to vrijeme bi Australian Open trebao i početi i završiti. Slučaj bi pred sucem mogao biti sedmicama i mjesecima", objašnjava Quill za Herald Sun, prenosi Jutarnji list.

"Jasno je da će se Đokovićevi advokati pokušati suprotstaviti deportaciji iz zemlje i da je sruše pred zakonom, ali to je spor proces za koji treba vremena", dodaje Quill.

Dakle, ukoliko se obistine njegove prognoze Đokoviću bi privremeno rastezanje procesa moglo otvoriti vremenski prozor u kojem bi on ipak mogao nastupiti na Australian Openu, turniru koji je srbijanski tenisač osvajao devet puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije