Ministrica u Australiji: Đoković može otići kad god poželi

6
Radiosarajevo.ba
Ministrica u Australiji: Đoković može otići kad god poželi
FOTO: Screenshot / Karen Andrews

Ministrica unutrašnjih poslova Australije Karen Andrews rekla je da Novak Đoković može napustiti Australiju kad poželi.

Najbolji teniser svijeta zadržan je u pritvoru za imigrante do ponedjeljka, kad bi sud trebao odlučivati o njegovoj žalbi na odluku federalne vlade o otkazivanju njegove vize.

Karen Andrews je jutros rekla da granični dužnosnici provjeravaju slučajeve ostalih tenisača koji su pušteni u zemlju na temelju sličnih izuzeća od obaveze cijepljenja kao i Đoković.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Odbacila je optužbe Đokovićeve porodice koja tvrdi da vlada "drži Novaka u zarobljeništvu".

"Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može napustiti zemlju u bilo kojem trenutku u kojem poželi, a granični dužnosnici će mu pomoći u tome", rekla je Andrews u razgovoru za ABC.

Deveterostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao sudjelovati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je viza jer nije imao dokaz o cijepljenju protiv COVID-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće.

Đokovićevi advokati  vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, bude li potvrđena, za 33-godišnjeg srbijanskog tenisača znači deportaciju iz Australije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije