Ante Tomić: Ovu je nogu u guz**u oholi Novak Đoković pošteno zaslužio

20
Radiosarajevo.ba
Ante Tomić: Ovu je nogu u guz**u oholi Novak Đoković pošteno zaslužio
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Đoković i Tomić

Hrvatski pisac i novinar Ante Tomić danas je surovo iskritikovao Novaka Đokovića.

Ugledni Tomić je u svom tekstu u „Jutarnjem listu“ između ostalog napisao da se Srbija kada su u pitanju vakcine pripremila neočekivano dobro i da je imala široku ponudu vakcina, ali i da je imala veliki broj umrlih, pogotovo u periodu kada vakcine još nisu bile dostupne.

Također, veliki broj umrlih je bio nevakcinisan.

Svim klubovima dodijeljena licenca za nastup u bh. ligi: Ove tri ekipe ostale bez dozvole za Europu

Svim klubovima dodijeljena licenca za nastup u bh. ligi: Ove tri ekipe ostale bez dozvole za Europu

Međutim, po Tomiću, Đoković sve to vrijeme nije primijetio šta se događa.

„On je sve ignorisao. Bio nepopustljivo ohol čak i kad su vakcinisanjem uslovljavali nastup na njemu najvažnijem turniru, Australian Openu. Debilno se ku**io, u najboljoj tradiciji balkanskog debilnog ku**enja, misleći kako će australijske vlasti, koje se nisu ustezale u nekoliko navrata zaključati stotine miliona svojih građana, samo zbog njega velikodušno raskriliti vrata. Naposljetku je ostao s druge strane aerodromskog šaltera, frustriran i ljut, još uvijek ne kontajući što ga je snašlo“, smatra Tomić.

Osvrnuo se Tomić i na brojne događaje u prethodnom periodu.

"Bili smo strašno nesretni dok smo gledali finale US Opena u septembru prošle godine, kad je izgubio od Medvedeva i propustio senzacionalno završiti sezonu, slaviti u sva četiri velika turnira u jednoj godini, prvi nakon Roda Levera 1969. Bolno nam je tada bilo svjedočiti njegovom porazu. Ovaj sad, s druge strane, puno nas manje pogađa. Ovu je nogu u guzicu Novak Đoković pošteno zaslužio", podvukao je Tomić.

Podsjetimo, Novak Đoković sinoć je sletio na aerodrom u Melbourneu kako bi učestvovao na Australian Openu. Zbog toga što ne posjeduje valjan dokaz o vakcinaciji, vlasti te zemlje nisu mu odobrile vizu pa se on sada nalazi na aerodromu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije