Užasan prizor: Novinar preminuo tokom rukometnog finala Lige šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Užasan prizor: Novinar preminuo tokom rukometnog finala Lige šampiona
Foto: EPA / Užasan prizor na finalu EHF Lige šampiona

Tokom finalu Lige šampiona između Magdeburga i Kilcea (30:29 nakon produžetaka) dogodila se strašna tragedija, jer je preminuo jedan poljski novinar nakon što mu je pozlilo.

U 48. minuti utakmica je prekinuta zbog lošeg zdravstvenog stanja novinara koji se nalazio u novinarskoj loži. Njegove kolege su odmah reagovale, tražeći prekid meča i pozivajući Hitnu pomoć.

Reanimacija novinara je izvršena u Lanxsses areni u Kolnu, nakon čega je na nosilima iznijet iz dvorane i prebačen u bolnicu, što se dogodilo otprilike petnaestak minuta nakon prekida utakmice.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Nažalost, oko sat vremena nakon završetka finala, iz bolnice su javili da je novinar preminuo. Ova tužna vijest je potvrđena i u zvaničnom saopštenju EHF, prenosi srpskainfo.

"EHF žali za gubitkom medijskog kolege koji je preminuo tokom final-foura. Njemu je ukazana medicinska pomoć tokom drugog poluvremena, ali nažalost, preminuo je. Naše mislim i molitve su sa njegovom porodicom, prijateljima i rođacima", navodi se u saopštenju EHF.

Liebe Handballfans, liebe Follower:innen, die LANXESS arena und die EHF trauern um einen Medienkollegen, der im Rahmen...

Posted by LANXESS arena on Sunday, June 18, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije