Rukometni savez BiH o Veliću i Pavloviću: 'Odbili su poziv, iako u javnosti tvrde da nisu'

0
Radiosarajevo.ba
Rukometni savez BiH o Veliću i Pavloviću: 'Odbili su poziv, iako u javnosti tvrde da nisu'
Foto: Rukometni savez BiH / Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Rukometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se danas zvaničnim saopćenjem nakon optužbi na račun stručnog štaba reprezentacije.

Konkretno, radi se o "nepozivanju" Tarika Velića i Ivana Pavlovića u reprezentaciju, nakon kojeg će oni u budućnosti braniti boje drugih država. Velić će nastupati za Sloveniju, a Pavlović za Hrvatsku.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Povodom sve učestalijih i neosnovanih optužbi na račun rada stručnog štaba seniorske muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i kompletnog Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, kada je riječ o odazivanju i (ne)pozivanju igrača u dres sa državnim grbom dužni smo obavijestiti javnost o činjenicama.

Dva imena o kojima se u prethodnom periodu vodilo dosta polemike zašto ih nema na spisku seniorske reprezentacije BiH su Tarik Velić i Ivano Pavlović.

Povodom sve učestalijih i neosnovanih optužbi na račun rada stručnog štaba seniorske muške rukometne reprezentacije...

Posted by Rukometni savez BiH on Tuesday, May 30, 2023

Dužni smo upoznati javnost da je Velić bivši omladinski reprezentativac BiH, koji je svoje mjesto nalazio na spiskovima i u ekipama selektora Jasmina Mrkonje i Tonija Čoline.

Osim toga u mandatu selektora Ivice Obrvana bio je na spiskovima za mečeve kvalifikacija za Euro 2022. godine. Također i Ivano Pavlović je bivši mladi reprezentativac BiH, koji je prije dvije godine na omladinskom Evropskom prvenstvu divizije B bio najbolji strijelac naše reprezentacije u posljednjem susretu protiv Švicarske, te je bio najbolji strijelac na turniru odigranom u Sjevernoj Makedoniji.

I jedan i drugi igrač su bili pozivani na prvo kontrolno okupljanje seniora BiH ove godine u Tešnju, ali su odbili poziv, iako u javnosti tvrde da nisu.

Nermin Nikšić sa delegacijom Rukometnog saveza BiH: 'Prioritet rješavanje pravnog statusa'

Nermin Nikšić sa delegacijom Rukometnog saveza BiH: 'Prioritet rješavanje pravnog statusa'

U današnje vrijeme moderne tehnologije vrlo je jednostavno na bilo kojem interent pretraživaču pronaći informacije o pozivima i nastupima, bilo kojeg igrača na svijetu, pa tako i za Velića i Pavlovića. Ovim saopštenjem ne tražimo nikakav alibi, nego nam je želja da se stvari javnosti predstave onakvima kakve jesu i da istinite informacije budu na raspolaganju javnosti.

Dvojica pomenutih igrača izabrali su da nastupaju za druge reprezentacije i mi im želimo sreću u njihovim karijerama. Za kraj dodajmo i to, da na osnovu pravilnika IHF-a o promjeni sportskog državljanstva Ivano Pavlović još nema pravo nastupa za drugu reprezentaciju i to će pravo steći tek u avgustu naredne godine", saopćio je RSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije