Pariz 2024 | Francuzi ostali bez rukometne medalje: Nijemci šokirali domaćina u završnici

0
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Francuzi ostali bez rukometne medalje: Nijemci šokirali domaćina u završnici
Foto: EPA - EFE / Nijemci nakon produžetaka šokirali Francuze

Njemačka muška rukometna reprezentacija šokirala je branitelja naslova i domaćina Francusku svladavši je u četvrtfinalu olimpijskog turnira s 35:34 (14:17, 29:29) nakon produžetka.

Fantastičan je u sastavu Njemačke bio Renars Uscins s 14 pogodaka, uključujući i ključne golove za produžetak u zadnjoj sekundi drugog poluvremena te pobjednički šest sekundi prije kraja produžetka.

Johannes Golla i Sebastian Heymann su dodali po šest golova za Njemačku, dok je u francuskom sastavu tragičar ispao Dika Mem uprkos 10 pogodaka.

Turska podnijela službeni zahtjev za pridruživanje južnoafričkoj tužbi za genocid protiv Izraela

Turska podnijela službeni zahtjev za pridruživanje južnoafričkoj tužbi za genocid protiv Izraela

Osam je dodao Hugo Descat, dok je Vincent Gerard sakupio nestvarne 24 odbrane, ali ni to na kraju nije bilo dovoljno.

Francuska je u završnici drugog poluvremena ispustila pobjedu, minutu prije kraja je golom Mema povela s 29:27, Njemačka je uspjela smanjiti iz sedmerca 10-ak sekundi prije kraja samo da bi nakon izvođenja lopte sa sredine igrališta Uscins oteo loptu Memu i u zadnjoj sekundi susreta pogodio za 29:29.

I u produžetku je upravo Uscins zabio gol za ulazak u polufinale šutom s vanjske pozicije.

Njemačka će u polufinalu u petak igrati protiv Španije, koja je ranije u srijedu također nakon produžetka svladala Egipat sa 29:28 (8:12, 25:25).

Kasnije u srijedu igrat će se i preostala dva četvrtfinala, Danska – Švedska u 17:30 i Norveška – Slovenija u 21:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije