Pariz 2024 | Hrvatski rukometaši srušili Njemačku, opet su u igri za medalje

1
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Hrvatski rukometaši srušili Njemačku, opet su u igri za medalje
Foto: Hina / Hrvatska - Njemačka

U susretu 3. kola A grupe olimpijskog turnira rukometaša, reprezentacija Hrvatske je savladala Njemačku s 31:26 (15:13) i došla do svoje druge pobjede.

Nakon "mršave" pobjede protiv Japana (30:29), i poraza od Slovenije (29:31), hrvatski rukometaši su napokon odigrali jednu sjajnu utakmicu porazivši do tada neporažene Nijemce.

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu, bila je u stalnom vodstvu, a u nekoliko navrata je imala i tri gola viška, dok su Nijemci u prvih 30 minuta bili samo u jednom vodstvu (5:4).

Pariz 2024 | Đoković sigurno do četvrtfinala Olimpijskih igara, čeka ga Tsitsipas

Pariz 2024 | Đoković sigurno do četvrtfinala Olimpijskih igara, čeka ga Tsitsipas

Na koncu je Hrvatska dobila prvi dio s 15:13, premda je njena prednost mogla biti daleko uvjerljivija. Izabranici Dagura Sigurdssona su u prvom poluvremenu zapucali čak pet situacija "jedan na jedan", te promašili jedan sedmerac.

Hrvatska je s odličnom igrom nastavila i u drugom dijelu, u 51. minuti je povela s najvećih 26:20. Njemačka se pet minuta prije kraja približila na četiri gola zaostatka (27:23), no više od toga nije išlo. Na koncu je Hrvatska slavila s 31:26.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova, dok su Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić dodali po pet. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović sa 11 obrana.

Kod Njemačke najefikasniji su bili Johannes Golla s osam, te Renars Uscins s četiri gola. Andreas Wolff je na kraju sakupio osam odbrana.

U preostalim susretima 3. kola iz ove grupe kasnije se sastaju Španija - Japan (14.00), te Švedska - Slovenija (16.00).

U četvrtom kolu, 2. augusta, hrvatskim rukometašima slijedi ogled protiv Švedske (14.00), a dva dana kasnije i posljednji susret u grupi protiv Španije (21.00).

Plasman u četvrtfinale izborit će prve četiri ekipe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije