Danska nakon produžetaka srušila Poljsku i izborila finale s Francuskom

Radiosarajevo.ba
Danska nakon produžetaka srušila Poljsku i izborila finale s Francuskom
Foto: EPA / Mikel Hansen
Rukometna reprezentacija Danske slavila je u polufinalu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru protiv reprezentacije Poljske rezultatom 29:28.

Danska je bolje otvorila utakmicu i u prvom poluvremenu imala i četiri gola prednosti (15:11), ali je na odmor otišla sa svega plus jedan (16:15).

U drugom poluvremenu Poljska je uspjela preokrenuti, a fantastično je branio Piotr Wyszomirski. Ipak Danska je zahvaljujući fantastičnom Hansenu 30 sekundi prije kraja došla do gola prednosti. Poljska je produžetke izborila zahvaljujući fantastičnom golu Michala Daszeka.

Ključan u trijumfu Danske bio je prvi produžetak u kojem su slavili rezultatom 4:1. Do kraja su zadržali prednost i slavili rezultatom 29:28. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Hansen sa 10 golova, dok je Landin skupio 13 odbrana. Kod Poljske Bielecki je postigao sedam golova, a fantastični Wyszomirski je zabilježio 19 odbrana.

Danska će u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru igrati protiv Francuske.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije