NBA zvijezde ne posustaju: Amerika bolja od Španije u polufinalu

Radiosarajevo.ba
NBA zvijezde ne posustaju: Amerika bolja od Španije u polufinalu
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država slavila je večeras u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru protiv reprezentacije Španije rezultatom 82:76.

Španci su izuzetno loše otvorili utakmicu, a nakon prvih deset minuta susreta NBA zvijezde imale su devet poena prednosti (26:17). Španci su mnogo bolje zaigrali u drugoj četvrtini susreta, a nakon par minuta igre smanjili su na samo tri poena zaostatka (33:30). U završnici prvog poluvremena proigrao je Klay Thompson, a Amerika je na odmor otišla sa šest poena viška (45:39).

Amerikanci bolje otvaraju drugo poluvrijeme i dolaze do devet poena viška (50:41). Španci su se opet uspjeli vratiti i doći na pet poena zaostatka (53:48). Međutim Amerika nije dozvolila Španiji da ugrozi prednost i u posljednjih deset minuta ušla je sa devet poena viška (66:57).

Početkom posljednje četvrtine Amerika dolazi do dvocifrene prednosti i rješava pitanje pobjednika (72:57). Amerika je prednost zadržala do kraja i slavila rezultatom 82:76. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Klay Thompson s 22 postignuta poena, dok je za Španiju Gasol postigao 23.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije