Srbija savladala Australiju i izborila finale s Amerikom

Radiosarajevo.ba
Srbija savladala Australiju i izborila finale s Amerikom
Košarkaška reprezentacija Srbije večeras je u polufinalu košarkaškog turnira Olimpijskih igara u Rio de Janeiru slavila protiv reprezentacije Australije rezultatom 87:61.

Košarkaši Srbije odlično su otvorili utakmicu, a tri minute prije kraja prve četvrtine imali su devet poena prednosti. Srbija je limitirala Australiju na svega pet postignutih poena u prvih deset minuta utakmice i ovaj period igre riješila u svoju korist rezultatom 16:5.

Australija je u prvom poluvremenu postigla svega 14 poena, a Srbija je nakon 20 minuta igre imala 21 poen prednosti. Izabranici Aleksandra Đorđevića vodili su rezultatom 35:14. Kenguri su u prvom poluvremenu za dva poena gađali 4/15, a za tri 2/14.

U trećoj četvrtini (31:24) postignuto je više poena nego u prvom poluvremenu, a Srbija se i u takvoj igri bolje snašla i u posljednjih deset minuta ušla sa 28 poena prednosti (66:38). Do kraja susreta Srbija je zadržala prednost i slavila rezultatom 87:61

Ekipu Aleksandra Đorđevića da pobjede je vodio fantastični Miloš Teodosić sa 22 postignuta poena uz šut iz igre 9/14 i pet asistencija. Odličan je bio i Marković sa 14 postignutih poena i pet asistencija. U redovima Australije po 13 poena postigli su Mills i Motum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije