Azijski prvaci stigli u BiH: Najbolji rukometaši Katara pripremaju se u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Azijski prvaci stigli u BiH: Najbolji rukometaši Katara pripremaju se u Sarajevu
Foto: Bugojno danas / Asim Sahman na dočeku katarskih rukometnih repezentativaca

Rukometna A reprezentacija Države Katar, viceprvaci svijeta iz 2015. i aktuelni prvaci Azije, stigla je u četvrtak, 7. decembra, u Bosnu i Hercegovinu.

U Sarajevu će najbolji rukometaši zemlje Zaljeva u narednih desetak dana obaviti pripreme za 21. izdanje Azijskog rukometnog prvenstva koje će se igrati u Bahreinu od 11. do 25. januara 2024. godine.

Višestruki prvaci Azije, kako saznajemo, odigrat će pripremne utakmice u nedjelju, 10. decembra, protiv selekcije crnogorskog Lovćena, u utorak, 12. decembra igrat će sa selekcijom slovenačkog Celja, a u četvrtak, 14. decembra, protiv Krivaje iz Zavidovića.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Jednoj od pripremnih utakmica reprezentacije Katara u glavnom gradu BiH, kako se očekuje, prisustvovat će i predsjednik Rukometne federacije Katara (QHA) Ahmad Mohammad Al-Shaabi.

Asim Sahman na dočeku katarskih rukometnih repezentativaca
Foto: Bugojno danas: Asim Sahman na dočeku katarskih rukometnih repezentativaca

Najbolje rukometaše Katara u Sarajevu je dočekao Asim Šahman, poznato ime bh. rukometa, trener koji je godinama uspješno radio u ovoj zemlji.

U redovima Katarana nastupaju i Bosanci: Eldar Memišević, Anadin Suljaković, Bilal Lepenica, Mirza Kapić i Irhad Alihodžić.

Inače, 21. azijsko rukometno prvenstvo za muškarce trebalo bi se održati u Kraljevini Bahrein od 11. do 25. januara 2024. Ovo će biti četvrti put da je domaćin natjecanja Bahreinska rukometna federacija (BHF).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije