Sretno, Ensare! Bodybuilder iz Bosne nastupa na takmičenju koje sponzorira Arnold Schwarzenegger

0
Fena
Sretno, Ensare! Bodybuilder iz Bosne nastupa na takmičenju koje sponzorira Arnold Schwarzenegger
Foto: Fena / Ensar Čolpa

Mladi bodybuilder iz Bosne i Hercegovine Ensar Čolpa sprema se za nastup na prestižnom međunarodnom takmičenju Arnold Classic Europe & Fitness Sports Games. Ovogodišnje ciljeve Čolpa je postavio visoko, željan da izvuče još veći maksimum u odnosu na prošlogodišnji nastup.

U saradnji sa svojim mentorom, odlučio je da predstavlja svoju zemlju na ovom velikom događaju posvećenom sportu, fitnesu i zdravom načinu života.

Arnold Classic Europe & Fitness Sports Games je međunarodni EXPO i multi-sportski događaj koji svake godine privlači posjetitelje i sportiste iz cijelog svijeta. Ovaj događaj okuplja ljude sa istim ciljem - promovirati sport i zdrav način života kao svoj stil i prenositi tu svijest na društvo.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ovogodišnje takmičenje traje tri dana, od 13. do 15. oktobra, i nosi sponzorstvo jednog od najvećih ikona fitnessa, Arnolda Schwarzeneggera. Čolpin nastup je zakazan za 15. oktobar u kategoriji Men's Physique (visoki). Taj izazov zahtijeva ozbiljnu predanost i pripremu, ali Čolpa je spreman na sve što je potrebno kako bi postigao svoj cilj.

Kako bi se pripremio za taj prestižni događaj, Čolpa je uložio ogroman trud, fizički, mentalno i finansijski. Njegova priprema je trajala cijelu godinu, a već nakon završetka uspješne jesenje sezone u oktobru, krenuo je s pripremama koje su trajale 11 mjeseci.

Tokom tog perioda, osvojio je nekoliko medalja na regionalnim i međunarodnim takmičenjima, uključujući dva zlata, srebro i bronzu.

Ono što je posebno fascinantno je činjenica da je Čolpa imao režim sa specifičnom ishranom i treninzima neprestano 23 mjeseca, što ga čini izuzetno ponosnim. Ovim podvigom, on vjeruje da inspirira i rekreativce i profesionalce u fitness industriji.

Nakon takmičenja u Madridu, postoji mogućnost da će Ensar nastupiti i u Barceloni na "Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu". Ovo ovisi o nekoliko faktora na koje trenutno ne može utjecati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije