Najjača svjetska bodybuilderica: Natalia ima jači biceps od muža

Radiosarajevo.ba
Najjača svjetska bodybuilderica: Natalia ima jači biceps od muža
Instagram / Natalia Kuznetsova (28)

Jedna od najjačih svjetskih bodybuilderica, Natalia Kuznetsova (28) iz Rusije, svjetska je prvakinja koja mnoge muške kolege može posramiti.

Ruska Amazonka, kako je nazivaju, u teretanu se zaljubila sa samo 14 godina kada je krenula gotovo svakodnevno na treninge.

Htjela je popraviti svoje samopouzdanje, ali i nabaciti malo mišićne mase. Godinu kasnije, sa samo 15 godina, postala je prvakinja okruga Zabaykasky.

Prije deset godina upoznala je svog današnjeg supruga Vladislava, a to što ima on ima manje bicepse od nje, njoj ne smeta, a čini se niti njega. Uzajamna ljubav i podrška su ključ njihove zdrave veze. 

“Nikad nisam sanjala o karijeri sportistkinje dok sam bila tinejdžerica”, kaže Natalia. Promjer bicepsa joj je 47 cm, prsa 130 cm, bokova 74 cm, a jedne noge 75 cm. Struk joj je širok 70 cm, visoka je 170 cm, a teška 102 kilograma.

U svemu joj je puno pomogao trener koji ju je potaknuo da ode u teretanu i zacrtao joj životni put.

Prije pet godina postala je svjetska prvakinja u dizanju tegova, te benchu, a u tim kategorijama je srušila i rekorde.

Kaže da je kao i mnogi otišla u teretanu bez nekog željenog cilja, ali nakon tri mjeseca, njen trener je pitao da li želi učestvovati u nekom takmičenju. Danas je već svjetska šampionka.

“Sada sam se već navikla na slavu, mnogi me ljudi prepoznaju na ulici, a to se događa gdje god da se pojavim”, kazala je Natalia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije