Mostarska plivačica Lana Pudar raste, a s njom i rekordi koje osvaja

E.B.
Mostarska plivačica Lana Pudar raste, a s njom i rekordi koje osvaja
Jedanaestogodišnja plivačica iz Mostara Lana Pudar o kojoj smo pisali i ranije nastavlja nizati uspjehe i obarati rekord i već je jasno da od ove djevojčice možemo u budućnosti očekivati mnogo.

Kada smo prije tri godine pisali o njoj u svojoj sobi imala je 48 medalja i tri pehara. Vrlo brzo ta brojka je dosegla 150 medalja, a danas im se ne zna broj.

Ogroman talent, ali i trenerska ekipa kluba u kojem Lana trenira pokazuju kako se postiže uspjeh. 

Naime, proteklog vikenda plivači Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara učestvovali su na međunarodnom plivačkom mitingu Sarajevo Aquatics u Sarajevu. 

Na mitingu koji je okupio plivače iz 14 klubova iz Bosne i Hercegovine, Italije, Engleske i Hrvatske plivači ovog kluba su osvojili 29 medalja, i to osam zlatnih, 13 srebrenih i sedam bronzanih.

Plivačica Pudar i ovaj put je pokazala kako je teško s njom odmjeravati plivačke sposobnosti.

Pored četiri zlatne medalje, Lana je oborila i šest godina star kadetski državni rekord u disciplini 100 m delfin u vremenu 1:09.82.

Njena trenerica Alena Ćemalović nam pojašnjava kako je Lana oborila rekord u starosnoj kategoriji u kojoj je tek od januara ove godine i još će biti do kraja iduće godine, zato je podatak da je oborila državni rekord nakon samo pola godine u kategoriji djevojčica do 12 godina izuzetno velika stvar. 

„Rekord koji je Lana oborila postavljen je u julu 2011. godine i plivačica koja ga je postavila imala je 12 godina, a Lana je postavila rekord sa svojih 11 godina. 3. 506 bodova koliko je Lana osvojila isplivavši ovo vrijeme u disciplini 100 m delfin je za neka takmičenja norma za juniorsku reprezentaciju. A Lana je u ulaznoj godini uzrasne kategorije kadetkinje“, kazala je za Radiosarajevo.ba Ćemalović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije