... / Habib žestoko napao francuskog predsjednika Macrona: Neka ti Allah unakazi lice

30. 10. 2020. u 18:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Habib Nurmagomedov, sjajni ruski borac,poslao je žestoku poruku francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu zbog izjava nakon terorističkih napada.

"Islam je religija koja je danas u krizi, u Europi i cijelom svijetu. A u Francuskoj islam treba osloboditi stranih utjecaja. Othrvat ćemo se onima koji nas u ime religije žele veći unazad", poručio je Macron.

Habibu se to nije dopalo pa je objavio fotografiju na kojoj se na licu Macrona vidi otisak stopala.

"Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Allah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Allah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti", napisao je Habib.

Habib je musliman i vjera mu je veoma važna, a ovaj je post zaključio ajetom iz Kur'ana.

"One koji Allaha i njegovog proroka budu vrijeđali, Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti i sramnu im patnju pripremiti", dodao je Habib.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (12)